Het overlijden van een dierbare is vaak een trieste gebeurtenis. En ondanks groot verdriet moet u vaak snel een hoop beslissingen nemen om de gehele uitvaart te regelen. De tijd en plaats van de afscheidsceremonie, het ontwerp van de rouwkaart, de keuze van de kist en de bloemen.

”Een fotoreportage is een waardige terugblik op deze dag”

 

In het proces van een uitvaart regelen voelt het vaak of de dagen volledig aan u voorbij gaan, de welbekende automatisch piloot staat doorgaans aan. Waarschijnlijk denkt u dan niet direct aan het maken van foto’s.

Herinneringen vervagen maar foto’s houden de herinnering levend

Beelden van het afscheid kunnen veel troost bieden tijdens het rouwproces. Voor nabestaanden is het vaak prettig om ook na de uitvaart herinneringen op beeld te hebben. Denk daarbij bijvoorbeeld eens aan de kleinkinderen die later kunnen terugzien hoe het afscheid van hun opa of oma is geweest. Of denk aan kinderen die afscheid moeten nemen van een ouder of andersom.

Ik ga zo onopvallend mogelijk te werk tijdens het samenzijn, omdat ik het belangrijk vind dat iedereen op dit intieme moment de rust krijgt om op eigen manier het afscheid van hun dierbare bij te wonen.

Waar u aan kunt denken bij afscheidsfotografie:

  • Een overzicht van de condoleanceavond
  • Het sluiten van de kist
  • De rouwstoet onderweg naar de laatste rustplaats
  • De uitvaartceremonie in de kerk of het crematorium
  • Het samenzijn na de uitvaartceremonie
  • Detailfoto’s van onder andere bloemen, linten of kaartjes

De keuze voor de samenstelling van de fotografie op die dag is geheel aan u. Indien gewenst adviseer ik u natuurlijk graag zodat uw keuzes geheel naar wens worden ingevuld.