We kennen hem vast allemaal als het mannetje met het bolhoedje en de snor: ‘Charlie Chaplin.’ Daarentegen kent niet iedereen het verhaal achter dit wereldberoemde fenomeen. Chaplin the musical neemt het publiek mee op reis door zijn leven en is vanaf eind december tot begin januari twaalf dagen te zien in de Rai in Amsterdam.

Chaplin the musical laat zien hoe een straatschoffie uit Londen wereldberoemd wordt als komiek in Hollywood. Als kleine jongen groeit Charlie (Nordin de Moor) op met een alcoholistische vader die zijn twee zoons achterlaat bij hun moeder. Uiteindelijk belanden Charlie en broer Sidney (Roel Vanderstukken) in een werkhuis voor weeskinderen. Op een dag worden zij op straat ontdekt door een man die potentie ziet in zijn vermakelijke bewegingen. Ergens ver van Londen begint zijn leven nog en keer met zijn eigen creatie ‘The Tramp’ Vanaf dit moment wordt het publiek meegenomen op zijn weg tot eerste zelfstandige acteur en filmmaker in Hollywood.

Het levensverhaal van Chaplin is hartstochtelijk en intrigerend, het verveelt geen moment. Nordin de Moor heeft de rol van Charlie Chaplin helemaal eigen gemaakt en voert deze vol overgave uit. Hij heeft een prachtige krachtige stem die nooit verveeld. Als acteur weet hij zowel de euforische als de ellendige momenten in het leven van Charlie neer te zetten. Samen met de rest van de cast maakt Nordin het verhaal ontroerend en tot in de puntjes compleet. De van Broadway afkomstige productie is sterk gecast, het samenspel en de zang zijn subliem en laten het verhaal nog sterker naar voren komen. Het decor is simpel maar geeft samen met de kostuums wel een goed beeld weer van de tijdsgeest waarin het verhaal zich afspeelt.

Chaplin the musical is een ontroerend verhaal wat door een ijzersterke cast wordt uitgevoerd en het publiek van het begin tot het eind boeit. De musical is de komende twee weken de zien in het Rai Theater in Amsterdam en zal daarna gaan touren door België.

Voor deze musical geven wij maar liefst vier sterren