De Grote Drie, Adèle, Conny en Jasprina, staan voor de eerste en voor de laatste keer samen op het toneel. Op maandag 13 februari ging de musical over deze drie grootheden in de Utrechtse Schouwburg in première.

Ellen Pieters, Fréderique Sluyterman van Loo en Hanneke Drenth spelen de hoofdrollen in deze musical voortreffelijk. In het verhaal komen de grote drie bij elkaar om samen een optreden te geven in het Midden-Oosten, dit is in de realiteit echter nooit gebeurd. Tijdens de musical komen alle herkenbare liedjes van de drie zangeressen voorbij, nummers als: Wat voor weer zou het zijn in Den Haag, De Minutenwals en Dobbe, Dobbe, Dobbe.

Ellen Pieters heeft de taak op zich gekregen om de rol van Adèle Bloemendaal te vertolken. Ellen ademt Adèle en iedere minuut dat zij op het podium staat geloof je dat je kijkt naar de enige echte Adèle Bloemendaal. Ook de andere dames weten een meesterlijke vertoning neer te zetten en geven heel realistisch de karakters een eigen leven. Naast de drie vrouwen is ook David van den Tempel een belangrijke schakel in deze productie. Zijn personage Gabriel is de agent van de drie vrouwen en zorgt dat de drie ondanks de conflicten toch samen de uitdaging aan gaan.

Het verhaal klopt van het begin tot het eind en ook het acteerwerk van met name de dames zorgt voor een mooi kloppend geheel. Gedurende de voorstelling word je als publiek meegenomen en kijk je 2,5 uur (inclusief pauze) naar drie vrouwen die zoekend zijn naar een weg voor misschien wel het laatste optreden in hun leven. Ook vocaal is deze voorstelling welgesteld. Wel laten sommige scènes of grapjes te wensen over wanneer je de dames niet persoonlijk kent.

Kortom, deze voorstelling is een klassieker en geeft Adèle, Conny en Jasperina een totaal nieuw leven. 3 Sterren voor deze top productie.

Meer foto’s zijn te vinden in de Beeldbank