Op donderdag 6 oktober, zaterdag 8 oktober en zondag 9 oktober vond de tweede editie van ‘Musical meets Opera’ plaats. Het was een prachtig concert waarbij een cultuuruitwisseling tussen musical en opera plaatsvond.

Onder leiding van het Rotterdams Philharmonisch orkest zongen sterren uit de musical- en operawereld de sterren van de hemel. De muscialsterren op het podium van de Doelen in Rotterdam waren: Willemijn Verkaik, René van Kooten, Carolina Dijkhuizen en Gino Emnes. De operawereld werd vertegenwoordigd door Kelly God en Marcel Rijans tijdens dit concert. Daarnaast had het Studenten Muziektheater Codarts ook nog een belangrijke rol tijdens het concert. Zij traden bij verschillende nummers op als ensemble, maar hadden ook hun eigen momenten tijdens de show.

Op een hoog tempo wisselden verschillende highlights uit beroemde musicals en opera’s zoals Wicked, The lion King, West Side Story en Carmen elkaar af. Nummers zoals: Tomorrow (Annie), Seasons of Love (Rent), Can you feel the love tonight (The Lion King) en You’ll never walk alone (Carousel) ontbraken niet tijdens het concert. Musicalnummers werden afgewisseld met nummers uit opera’s en op deze manier kreeg de kijker een kleine greep uit beide genres.

De muziek werd live uitgevoerd in de Doelen te Rotterdam. Dit was een uitstekende plek voor dit concert, want de stijl van dit gebouw sluit prachtig op musical en opera aan. Het Rotterdam Philharmonisch orkest klonk adembenemend in dit gebouw. Dirigent Hans Leenders wist het orkest op een fantastische manier tot leven te wekken. Het orkest samen met alle musical- en operasterren maakten het plaatje compleet. Het enige minpuntje aan het concert was dat het orkest in verschillende nummers overheerste. Hierdoor kwamen soms de stemmen van de sterren niet helemaal naar voren zoals het zou moeten.

Het hoogte punt van de show was toch wel dat Willemijn Verkaik het nummer ‘Defying Gravity’ uit de musical Wicked zong. Willemijn Verkaik liet met dit nummer horen dat ze echt tot de ultieme top van de musicalsterren behoort. Ze kreeg na dit nummer dan ook een wel verdiende staande ovatie.

Foto’s zijn te vinden in de beeldbank: Beeldbank