Op zondag 9 oktober waren de zwarte pieten van de Club van Sinterklaas voor één dag al te vinden in Nederland. Speciaal voor de première van de nieuwe film ‘De club van Sinterklaas & geblaf op de pakjes boot’ waren de pieten overgekomen uit Spanje.

Vanaf 12 oktober is het nieuwe avontuur van Sinterklaas en zijn pieten te zien in de Nederlandse bioscopen. Het belooft een spannend avontuur te worden voor kinderen, want het Sinterklaasfeest komt in gevaar! De slechteriken dokter Vleugelaer en zijn hulpje Igor willen ervoor zorgen dat alle kinderen ‘blafhoest’ krijgen. Dit willen zij veroorzaken door hun eigen gemaakte ‘blafspray’ op alle cadeautjes te spuiten. Natuurlijk hebben zij ook een tegengif gemaakt hiervoor en door dit tegengif te verkopen aan alle ouders willen zij rijk worden. De twee slechteriken gaan vermomd mee aan boord, maar zodra de pieten erachter komen waar zij mee bezig zijn loopt de situatie uit de hand. De twee ontsnappen van de boot en willen vluchten voor pieten, maar de Club van Sinterklaas zou de Club van Sinterklaas niet zijn als zij niet opzoek gingen naar een oplossing!

De acteurs komen overheen met vorige films en series van de Club van Sinterklaas en zij zijn dan ook zodanig op elkaar ingespeeld dat alles klopt aan het verhaal! Deze film houdt wel de ‘zwarte’ pieten aan en zet op deze manier de Nederlandse traditie door zoals het altijd al geweest is!

Het verhaal zit goed in elkaar en is daardoor ook goed te volgen voor alle kinderen! Het is een avontuurlijke film, maar de film wordt niet al te spannend voor de kinderen. Het is een echte kinderfilm die perfect aansluit bij de Sinterklaastijd! Natuurlijk zit er ook wat humor in de film, zodat niet alle ouders in slaap vallen! De film is vooral een aanrader voor gezinnen met jonge kinderen die de Sinterklaastijd nog erg spannend vinden en aftellen tot 5 december!

Foto’s zijn te vinden in de beeldbank: Beeldbank