Na 2015 is het nu tijd voor een tweede Vive la France, een twee uur durende show vol klassieke en hedendaagse Franse chansons. Het is de taak aan Philippe Elan, Renée van Wegberg en Rolf Koster om ‘’zoete herinneringen’’ naar boven te halen. Zij nemen u mee op reis in de Franse cultuur, de romigere dorpspleintjes en natuurlijk Parijs. Ruik de geur van de lavendel en verse maquettes bij deze ”tour de France” langs zestig jaar Frans repertoire.

Renée blaast ons weg in de eerste helft van het programma door haar speciale vertolking van het welbekende ‘’Papaoutai’’ van Stromae. Live nam ze haar eigen stem op om het vervolgens te gebruiken als tweede en derde stem. Gedurende de eerste akte merkte je aan de cast dat ze steeds meer in de voorstelling kwamen en met name de interactie met het publiek zorgde voor een diversiteit tussen de grote hoeveelheid aan chansons.

Première Vive La France 2
HOOFDDORP – Producenten Suzanne van Dommelen, Hans Cornelissen en Ruud de Graaf poseren met de cast na afloop van de première.

Na de pauze kregen we onder andere de grote klassiekers van Edith Piaf te horen; ‘’Non, je ne Regrette Rien’’ en ”L’Hymne à l’Amour” en ook het origineel van het door André Hazes vertaalde ‘’Comme d’Habitude’’ passeert de revue. Naast ballades komen er ook een aantal ‘’meezingers’’ voorbij, dit is voor het publiek nog wat onwennig maar stil blijven zitten is niet mogelijk met deze melodieën.

Première Vive La France 2
HOOFDDORP – De cast van Vive La France 2 tijdens het slotapplaus na afloop van hun première.

Wanneer we het hebben over Edith Piaf dan hebben we het over Liesbeth List. Zij was aanwezig bij deze voorstelling en halverwege de tweede akte werd er even aan haar gerefereerd. Komend theaterseizoen gaat Renée van Wegberg de hoofdrol vertolken in ‘’Liesbeth’’ de musical over het leven van Liesbeth List.

Vive La France, en route et chanter! Beaucoup de plaisier!

Kijk op www.dommelgraafencornelissen.nl voor meer informatie of voor de speellijst.

Foto’s zijn te vinden in de beeldbank.